January 30, 2006

sebrad

label: supergirl — CV @ 3:50 PM

Ikka ja jälle satun lugema uudistest kuidas keegi on jalakäijate ülekäigurajal õnnetusse sattunud. Ma ei mõista seda. Mida mõtlevad need inimesed, kes astuvad ülekäigurajale ilma oma turvalisust kontrollimata? Mida mõtlevad need autojuhid, kes ülekäigurada tähele ei pane?

Olles autojuhi rollis viskab mul tihti peale närvi mustaks, et kuidas saab inimene nii loll olla, et nähes lähenevat autot talvel, lume ja jääga, astub ta lihtsalt sõiduteele, sest tal on eesõigus ülekäiguraja näol. Mis kasu sellest eesõigusest on haiglavoodis? See eesõigus ei maksa füüsikaseaduste üle, kus auto lihtsalt ei suuda peatuda, sest meie tänavad on liiga hooldamata ja libedad.

Olles jalakäija rollis ja minnes üle tee kontrollin ma alati ka peatunud auto tagant tulevaid autosid, et kas nad ikka peatuvad. Mis toimub nende autojuhtide meeltes, kes sõidavad teises reas mööda ülekäiguraja ees esimesel rajal peatunud masinast? Täiesti hullumeelne.

Miks ma ei mõtle ega keskendu selleks, et peatuda ülekäiguraja ees? Kui ees peatub mõni auto, siis tundub see nii loomulikuna. Ma ei oskakski teist moodi. Selle harjumuse eest peaksin ütlema aitähh ühele tundmatule autojuhile, kes kunagi (nii 11 aastat tagasi kui mul lubegi veel ei olnud) selle peale, et Sven teises reas tema autost mööda sõitis ülekäigurajal, ei pidanud paljuks meile järele sõita, meid kinni pidada ja korralikult sõimata. Äkki peaksin samasugust taktikat kasutama hakkama ja hoolikaid juhte saab rohkem?

3 impressions

 1. Peaksid küll.

  Aga millest ikka õnnetused juhtuvad – väsimus, ettevaatamatus, hajameelsus. Mõtled küll et on vaja kontrollida ja teed seda 5a iga jumala päev, aga siis ühel päeval on näiteks närv ilgelt krussis, mõtted kusagil mujal (kasvõi 10-ks sekundiks) ja .. ongi tükid taga.

  Impressed by Anti — January 30, 2006 @ 5:22 PM

 2. No kuule. Mida Sa ronid autorooli kui sellised elementaarsed tegevused ei käi Sul automaatselt nagu autopiloodi peal. Ma olen ka vahest mõttes/närvis/hajevil/väsinud, kuid elementaarsed asjad tulevad ikkagi automaatselt. Vahest avastan isegi enda üllatuseks, et:”Näe, kinni olen pidanud ja mingi vanamoor koperdab auto ees.”, aga meelde ei tule, et oleks seda teadlikult teinud.

  Impressed by CV — January 30, 2006 @ 5:50 PM

 3. Kui sinusuguseid oleks rohkem, siis oleks maailm hoopis ilusam koht.

  Impressed by Anti — January 30, 2006 @ 6:43 PM


Sorry, no comments!.

0.622 seconds. All rights reserved!