February 19, 2007

triggerid ja meenunud mälestused

label: life is a dream — CV @ 12:06 PM

Vahest tekib küsimus, et kui palju on ühel inimesel mälestusi, mis kunagi meelde ei tule? See on nii omapärane tunne, kui mingi asi järsku triggerdab mälestuse, mille olemasolust sul nagu aimugi ei olnud. Täna tööle sõites ja raadiokanaleid järjest valides sattusin Euro FM pealt kuulma sõna – solfedžo. Ma olin ammu ära unustanud need piinarikkad kolmapäevaõhtud! Kuidas alati hirmuga sai Musiga valmistutud solfedžo kontrolltöödeks tema pool. Musi juures just seetõttu, et tal oli kodus klaver (mida ta ka õppis) ja solfedžo kontrolltööd olid alati klaveri peal. Ja ega sellega asi piirdunud. Lisaks oli loomulikult ka Elleheina solfedžotunnid ja hiljem järgnevate laulukooride omad. Tol ajal (lapsena) ei saanud ma tegelikult absoluutselt aru, et milleks neid solfedžo tunde vaja on. Nüüd saan aru küll. Huvitav, kas tänapäeval on samamoodi pillimängu kõrvale solfedžo kohustuslik? Muusikakoolis kindlasti ma loodan.

1 impression

  1. Kuna mu ema on mitmes muusikakoolis kandle ja solfedžo õpetaja, siis võin öelda, et jah need on vähemalt muusikakoolis küll kohustuslikud.
    Ja selle tunni väärtuses kahtlesin minagi omal ajal :)

    Impressed by Pirts — February 19, 2007 @ 8:38 PM


Sorry, no comments!.

1.431 seconds. All rights reserved!