February 20, 2007

sarjast juhtumisi tänases päevas

label: life is a dream — CV @ 2:13 AM

Maksuameti ametnik, täpsemini vanemspetsialist (EMTA avalikustatud andmete kohaselt kõrgharidusega raamatupidamises ja majandusanalüüsis), kes on meie firma maksuinspektor, suutis mind täna üllatada küsimusega – kui palju on maksuvaba tulu füüsilisele isikule ühes kalendrikuus. Ma saan aru, kui mina seda ei tea. Pole raamatupidamist otseselt koolis ju kunagi õppinduki. Aga, et tema seda ei tea …. Seega minu jabur probleem jätkub ja ametnikud saavad endiselt palka pingi nühkimise eest. Ta suutis mind ainult suunata maksuameti infotelefonile. Ma ei suuda isegi muiata enam selle peale. Kas ta tõesti arvab, et ma kõigepealt ei proovinud infotelefone? Lõpuks lõppes meie jutt sellega, et tema teatas, et tema ei tea kuidas asjad käima peaksid. Niipalju siis VANEMspetsialistidest maksuametis.

Sõitsin täna Pääsküla kandis ringi. Lähenedes mööda ühte väiksemat tänavat Vabaduse puiesteele oli juba kugelt näha, et tänavasse üritab keegi oma katkist väikebussi sisse lükata liiklusel eest ära ning teine masin ootab suunatuli sees selle taga samasse tänavasse pööramist. Jõudsin ristmikule. Buss oli põiki ka minul ees. Üks vanem meesterahvas (no minust ikka 15 aastat vanem) oli üsna hädas selle lükkamisega. Mis seal ikka, käsipidur ja ohutuled peale ning läksin appi. Selle peale siis lõpuks ajas ka noormees, kes juba pikemat aega selle bussi taga oli seisnud oma autoga, endale jalad alla ja tuli lükkama. Kas tõesti on tänapäeva kasvatus selline, et noormehed tulevad ainult häbist appi? Mina igatahes lugesin küll hulga piinlikkust välja selle noormehe näost kui ta märkas, et naisterahvas läks appi bussi lükkama ja tema oli pikemat aega juba teise inimese (eriti veel temast vanema inimese) hädas olemist pealt vaadanud. Tramavõi! Mehed või asjad. Ma nüüd vähemalt tean, et kui peaksin oma autoga kusagil hätta jääma, siis saab ikka ainult iseendaga arvestada.

1 impression

  1. Sellelt EMTA infotelefonilt sa mingit õiget infi küll ei saa – olen sealt kuulnud igasugu päreleid ja rääkinud neile, kuidas tegelikult asjad käivad, kuigi ei ole ju minu asi neid harida.

    Impressed by Ivo — February 21, 2007 @ 12:09 AM


Sorry, no comments!.

1.044 seconds. All rights reserved!