April 4, 2007

Brüssel

label: life is a dream — CV @ 1:07 PM

Eile õhtul kella 10 paiku võtsime Anttiga kahekesi suuna Brüsseli kesklinna. Tema tahtis pildistada ja mina niisama kolada. Öised võõrad linnad on mu nõrkus. Vanalinn oli kena. Tegelikult on kõik linnad omamoodi sarnased ühes kultuuriruumis, aga igaühes on ka oma eripära.

Eilne täiskuu tekitas müstilisi vaateid Brüsseli linnale. Seda siis kui me raekoja platsilt lahkusime ning kaugemale kolasime. Antti pildistas ning mina mõtlesin rohkem omi mõtteid. Siin on kevad juba täies jõus. Kõik õitseb ning päevad on soojad. Jah, eile oli ootamatult külm ilm. Terve õhtu oli tuuline ning seega kulus „jalutuskäigule“ kaasa võetud pläsku koos brandy’ga vägagi ära.

Brüsseli arhitektuur on, nagu Antti ütles, nukumajalik. Üsna tabav kirjeldus. Üldiselt on kõik majad natuke erinevad. Loomulikult on kõik korras ja tsiviliseeritud. Väikesed korrastatud tagaaiad, puhtad fassaadid, korralikult pargitud autod. Euro normidele vastav :P ja samas nii mitmekesine. Meil Eestis jääb just sellest mitmekesisusest puudu.

Tagasi otsustasime kesklinnast olude sunnil jalutada. Olude sunnil tähendab seda, et ma sõitsime metrooga valesse suunda ning tegemist oli viimase rongiga sel õhtul. Igatahes kujunes sellest lõppkokkuvõttes 2 tunnine matk mööda Brüsselit. Meil polnud aimugi täpsest asukohast kus me elame. Ainult suund oli teada. Kaarti ka ei olnud. Koju me igatahes jõudsime ning üsna sirgjoones. Ainult üks pööre sai valesti tehtud, mis pikendas meie teekonda nii 200 m vales suunas, aga see viga sai kiirelt parandatud. Nii umbes 2 kilomeetrit enne kodu käisin mina ninali. Ma ei tea, kuidas mul õnnestus endale jalge ette mingi traat hankida, sinna mõlema jalaga kinni jääda ning ninali prantsatada. Ma naersin terve tee koduni hoolimata kriimulisest põlvest ja kätest.

Magnooliad õitsevad …

No impressions (interesting why?)


Sorry, no comments!.

1.061 seconds. All rights reserved!